Video is king!

De Ziua Internațională a Îndrăgostiților și marketerii s-au simțit iubiți. Facebook ne-a oferit un cadou interesant prin update-urile aduse video-urilor postate pe platformă.

Anul 2017, așa cum poate ați citit sau auzit, este anul conținutului filmat. Oamenii se uită și dau mai departe în comunități din ce în ce mai multe materiale video. Astfel, experiența utilizatorului trebuie să fie din ce în ce mai bună.

Cum reușește rețeaua socială să ne surprindă și de această dată?

Video-ul cu format vertical

După lansarea de anul trecut a acestor tipuri de conținut, s-a continuat testarea impactului a ad-urilor video în format orizontal și vertical. Șapte dintre cele zece teste realizate arată că video-urile verticale duc la o creștere substanțială a vizibilității brand-ului, inclusiv o modificare cu +39% în nivelul de reamintire a materialului. Noul format vertical va fi prezent pe Instagram, Facebook Live și canalul de “View” pe Facebook.

Facebook sugerează ca filmarile să fie făcute direct pe vertical și de pe mobil, pentru a nu mai fi necesară modificarea lor ulterioară. Dacă se vrea folosirea Instagram sau “Audience Network” pentru campaniile de brand, trebuie avute în vedere specificațiile de mai jos.

Sursă: Facebook

Se aude acum?

Video-urile din news feed porneau automat fără sunet. După testările făcute asupra opțiunilor de control audio cu feedback pozitiv, se aduce această experiență către mai mulți utilizatori. Cu acest update, sunetul va porni instantaneu dar se va diminua progresiv pe măsură ce se înaintează în feed.

Omule de marketing, asta înseamnă să construiești video-urile pentru a fi vizualizate cu sunetul oprit dar să delecteze cu el pornit. Mai multe sfaturi aici.

Consumul pentru news feed

Mediile de informare Facebook și Instagram sunt cele mai bune locuri pentru ca advertiserii să ajungă la audiența dorită. Pentru a maximiza efectele campaniilor, recomandarea este să se publice video-uri de 15 secunde sau mai scurte.

Iată o serie de articole ale anului trecut, la fel de utile și acum:

 

Iar pentru momentul de inspirație atât de necesar în viața de zi cu zi nu uitați de Creative Hub, un super instrument de la Facebook pentru orice advertiser.

Hai să ne vedem în online cu super creații și video-uri vizualizate cel puțin 50%!

Leave a Reply
You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>